Update coronavirus

06-04-2020
Door het coronavirus is in een korte tijd veel veranderd voor ons allemaal. Ook voor de kerk zijn er enkele veranderingen zoals jullie gemerkt hebben. Hierbij een overzicht van de laatste ontwikkelingen middels enkele vragen die mogelijk bij U leven en de antwoorden daarop.

Mogen de kerkdiensten nog wel doorgaan van de overheid?
Er is een door de overheid een verbod op (bepaalde) samenkomsten ingesteld tot 1 juni. Echter voor o.a. kerken is een uitzondering gemaakt: ze mogen samenkomen met maximaal 30 personen. Voor meer informatie, zie deze link.

Deze regel geldt dus tot 1 juni, maar de overheid kan altijd iets aanpassen in de vorm van bijvoorbeeld een verlenging of zelfs een verbod. Als dit het geval is, dan zullen wij de website zo snel mogelijk bijwerken.

Hoe zien onze kerkdiensten er uit?
Op dit moment zijn onze diensten alleen toegankelijk via onze livestream. Er zijn diensten op zondag om 11:00 en 18:00 en op woensdag om 19:30.

Dit betekent dat het kerkgebouw in principe niet toegankelijk is. Hier zijn twee uitzonderingen op:

  1. Mensen die nodig zijn om de livestream te verzorgen en de voordienst.
  2. Mensen die vertaling nodig hebben. Op dit moment is onze livestream alleen in het Nederlands.

Blijf bij ziekte uiteraard thuis. In de praktijk betekent dit dat er rond de 10 mensen aanwezig zijn in het gebouw tijdens een dienst. Uiteraard zorgen we ervoor dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand houdt.

En andere kerkactiviteiten?
Alle andere kerkactiviteiten zijn tot nader order afgelast. Dit geldt dus voor alle evangelisaties, bijbelstudies, kinderkerk, tienerclub, One80 muziek avonden, bidstonden en  opwekkingsdiensten. Alleen de kerkdiensten zoals hierboven genoemd gaan dus door.

Hoe kan ik iets geven in de collecte?
Het is mogelijk om te doneren via onze website middels een IDEAL betaling. Klik hiervoor op doneren, selecteer de gewenste categorie en vul een bedrag in. Daarna kom je in de omgeving van de bank terecht. Uiteraard blijft het ook mogelijk om handmatig te storten op onze bankrekening: NL02 RABO 0301 6645 87 t.n.v. ST. DE DEUR UTRECHT.

Hoe kan ik een gebdsverlangen doorgeven?
Dit is mogelijk door uiterlijk een kwartier voor aanvang van de dienst een bericht aan onze pastor te sturen via Whatsapp. Dan zorgen wij ervoor dat het meegenomen wordt.

Ik heb een idee!
Heel goed. Geef het door aan onze pastor en we gaan kijken of we er iets mee kunnen.